Dålig bloggare.

Det är nog preci vad jag är. Men åter en gång tänkte jag göra ett nytt försök, och åtminstone sporadiskt uppdatera bloggen. Anledningen till det här är att jag kom på en massa bra grejer att skriva idag på lunchen. Är inte säker på att jag kommer ihåg dem längre, men jag ska försöka.

Det var en helt vanlig onsdag och jag gick till McDonald's på lunchen och åt en sallad. På vägen tillbaka såg jag några alkisar utanför Lindex. De stod och tittade på bh:ar eller vad de nu gjorde. jag började fundera på dem och deras öde. Hur har de hamnat i den där situationen? Många tittar snett på dem, och visst har de antagligen själv bidragit till det, men de är ju bara människor de också. Vad är det som gör att vissa inte orkar med sina liv? Och vad är det som säger att alla måste jobba hårt och ha ett fint hus och sparkonto?

Nu menar jag inte att alternativet är att bli alkis, men det var de som gjorde att jag började fundera på det just då just där. Jag tror att de flesta påverkas alltför mycket av samhället och andra människor. Direkt eller indirekt. Alla har väl hört talas om någon med bra jobb som plötsligt sagt upp sig och börjat jobba med friskvård eller något liknande, och jag har hört otaliga som suckar och tittar snett. "Vad tror nu han/hon att hon gör? Det där är ju inte ett riktigt jobb. Hur skulle det se ut om alla gjorde sådär?"

Det bottnar antagligen oftast i avundsjuka. Tänk om fler skulle följa sina hjärtan och göra något de verkligen vill. Vi lever bara en gång, och livet är för värdefullt för att slösas bort på något man inte mår bra av. Hur man sen klarar sig ekonomiskt om man ska följa sina drömmar har jag inte kommit underfund med ännu, men det verkar som att de flesta som följer sitt hjärta har kommit på något sätt. jag tror att världen skulle se så mycket annorlunda ut om fler människor följde sitt hjärta och levde sitt liv på ett sätt de själva mår bra av.

Det här känns lite som ett i-landsproblem ibland, men å andra sidan är ju inställningen till livet och det att man gör medvetna val alltid positivt, oberoende av hur bra eller dåligt man har det. Det finns oftast ett val, om inte annat kan man välja hur man tänker.

Nu återstår bara att själva försöka följa min filosofi. Det är inte så lätt..

RSS 2.0